Affärssystem

Vi säger välkommen till Johan Sturk

Vi är glada över att få hälsa Johan Sturk välkommen tillbaka till Ariser. Johan har många år i branschen och ett tidigare förflutet just på Ariser. Han har lång erfarenhet inom bland annat underhåll och projektledning och kommer i rollen som verksamhetskonsult att förstärka leveransen inom affärssystem.

Johan SturkNamn: Johan Sturk
Ålder:
46 år
Familj: Fru, två barn - 15 och 18 år
Bor: Björkskatan, Luleå
Intressen: Offpiståkning på vintern och båten under sommarhalvåret
Favoritmatlåda: Lins (currygryta)

Du har tidigare arbetat på Ariser och återvänder nu efter några år på annat håll. Hur känns det att vara tillbaka?
Det känns bra! Ledning och styrning har intensifierats och företagets inriktning känns tydligare. Företaget är fortfarande familjärt, det finns alltid hjälp att få och det är en härlig atmosfär.  

Jag har verkligen saknat alla trevliga kollegor och allt det roliga vi gör tillsammans. 

 

Ariser kundlöfte är ”Värdeskapande vägvisare”. Vad betyder det för dig?
Att ställa frågor som får kunden att tänka till en extra gång. Vi vill utmana för att bryta gamla vanor och våga tänka utanför den bekanta boxen. Kanske finns det en bättre lösning eller vinkel än den kunden först har tänkt sig bara man vågar ställa rätt frågor. 

  

Vad ser du fram emot att jobba med på Ariser?
Jag är rätt social och det är trevligt med variation mellan varven, så jag ser fram emot att få jobba mer med försäljning, projektledning och givetvis M3. Extra spännande vore det att få genomföra ett Infor EAM-projekt. Systemet är användarvänligt med stor potential inom branscher som jobbar mot underhåll och service. 

 

Vilka är dina främsta styrkor i din roll som verksamhetsutvecklare?
Min öppenhet och positiva attityd, sedan har jag haft blandade roller vid olika företag vilket medför att jag har förståelse för de flesta processer inom tillverkande och distribuerande företag. 

  

Vilket är ditt bästa smultronställe? 
Får bli Junkön* i Luleås skärgård. Vi åker ofta dit med båten, det är hyfsat nära samtidigt som skärgårdens lugn alltid infinner sig. Det finns bra faciliteter som gör besöken enkla och bekväma. 

*Junk kommer av Jonke som är en dialektform (lule-bondska) av Johan. Den förste bofaste slog sig ner på ön 1783, men ön var troligt bebodd av en "Jonke" (= Johan) när Nederluleå kyrka i Gammelstad byggdes i slutet av 1300-talet. Junkön betyder lite grovt översatt alltså “Johans Ö”. Väldigt passande!